Skip to main content
home-page

Circulatiemaatregelen Strombeek-Bever

13-02-2024

Sinds 12 februari 2024 werden in Strombeek-Bever de in het mobiliteitsplan opgenomen circulatiemaatregelen uitgerold.  Op enkele locaties werden straten fysiek afgesloten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer door middel van paaltjes. Voetgangers en fietsers behouden doorgang. In een aantal straten werd éénrichtingsverkeer ingevoerd of werd de rijrichting omgedraaid.  Voor meer informatie over het mobiliteitsplan: Strombeek-Bever, kan u hier terecht.

Verkeersknips Zonneveld

23-10-2023

Vanaf 27 oktober 2023 wordt in de Beukendreef de straat fysiek geknipt ter hoogte van nummer 40. Ook in de Wezelstraat wordt ter hoogte van de Armand Preud’hommelaan een knip voorzien. Hierbij blijft doorgaand voetgangers- en fietsverkeer mogelijk, maar wordt het doorgaand gemotoriseerd verkeer geweerd. Met deze maatregel weren we sluipverkeer uit de woonwijk en creëren we meer ruimte voor veilige fietsverbindingen.  Voor meer informatie over het mobiliteitsplan: Zonneveld, kan u hier  terecht.

Enkelrichting en zone 30 met fietszone Beigem

02-10-2023

Na de ingevoerde maatregelen in Humbeek, richten we ons nu op de uitrol van het mobiliteitsplan in Beigem. Vanaf 9 oktober 2023 wordt in de Beigemsesteenweg tussen Hof Van Obbergenstraat en rotonde Zijpstraat/Kruisstraat/Meerstraat, de Gustaaf De Donderstraat en in de Molenstraat tussen Gustaaf De Donderstraat en Beigemsesteenweg éénrichtingsverkeer ingesteld. En ook de enkelrichting in de Gemeentehuisstraat blijft behouden.  Daarnaast wordt in de Beigemsesteenweg (kasseiweg) en de woonstraten grenzend aan deze steenweg een snelheidslimiet van 30km/u ingesteld. Hiermee verhogen we de leefbaarheid in de dorpskern en maken we het veiliger om zich met de fiets of te voet te verplaatsen. De Gustaaf De Donderstraat, de Molenstraat tussen Beigemsesteenweg en Bunderstraat, de Gemeentehuisstraat en de Kasteelhofstraat tussen Daalstraat en Ten Doorn worden bovendien een fietszone. Voor meer informatie over het mobiliteitsplan: Beigem, kan u hier terecht. 

Meer nieuws & activiteiten

Mobiliteit in Grimbergen

Samen geven we de mobiliteit in onze gemeente vorm!

Ontdek het nieuwe mobiliteitsplan

De enquête werd 2215 keer ingevuld!

Check hier de resultaten van de enquête

157 inwoners namen deel aan de participatietafel

Succesvolle participatietafels!

Meer dan 100 ideeën ingediend!

Digitale infomarkt!

Mobiliteitsplan Grimbergen

Samen geven we mobiliteit in Grimbergen vorm.

Oriëntatiefase

Winter 2021-2022

Synthesefase

Voorjaar tot najaar 2022

Infomarkten

Begin 2023

Nieuw beleidsplan

Voorjaar 2023

Start uitrol

Zomer 2023