Even opfrissen

Evaluatie

Jullie bijdragen
Thema 0: akkoord met mobiliteitsplan in mijn buurt
Akkoord met het mobiliteitsplan in mijn buurt
We willen inwoners ook de mogelijkheid bieden om aan te geven dat ze akkoord zijn met het mobiliteitsplan zoals uitgerold in hun buurt. Dit kan door deze post te liken. Het is ook mogelijk om hierop te reageren indien inwoners meer uitleg willen geven waarom ze akkoord zijn met het mobiliteitsplan in hun buurt.
Thema 1: snelheid in de Beigemsesteenweg (kasseigedeelte)
infrastructurele maatregelen en/of vaste trajectcontrole
De Beigemsesteenweg (kasseigedeelte) is zone 30, maar doorgaand verkeer houdt zich NIET aan 30km/u. Zelfs als er een teller met snelheidsaanduiding staat, rijden de (vracht)auto’s te snel. Dit brengt extra geluids- en triloverlast teweeg door het kasseien wegdek, met een negatief effect op de leefbaarheid in deze straat, die nu slechter is dan voor de invoering van het mobiliteitsplan. Enkel infrastructurele maatregelen kunnen dit verhelpen, zoals wegversmallingen, asverschuivingen en vaste trajectcontrole. Handhaving (flitscontroles) kan altijd als extra maar heeft geen blijvend effect en is dus niet efficiënt. Indien deze maatregelen niet worden ingevoerd, dan verergert de situatie nog, want vanaf de zomer 2024 komt er op de Meerstraat een vaste trajectcontrole, waardoor er nog meer bestuurders de kasseien zullen oprijden om boetes op de Meerstraat te vermijden.
Om onder meer digitale uitsluiting te voorkomen, hebben volgende 12 mensen deze stelling manueel ondertekend: Roeland T, Dirk D, Isabel G, Wendy D, Raymond B, Christiane D, Monique B, Svitlanan P, Thierry V, Karen A, Francis L, Mien H
Thema 2: veilige schoolomgevingen
Veilige oversteekplaats bushalte Meerstraat-Gemeentehuisstraat
Heel veel kinderen komen met de bus naar de school of het voetbal terrein. Op de Meerstraat zijn er weinig chauffeurs die voorrang verlenen aan een zebrapad. De weginrichting zou kunnen aangepast worden zodat het zebrapad op de Meerstraat aan de Gemeentehuisstraat beter zichtbaar en veiliger wordt (wegversmalling).
Thema 2: veilige schoolomgevingen
Die eenrichtingswegen zijn niet nodig
Het creëert gewoon nog meer verkeer en onveiligheid
Thema 3: maatregelen Beigemsesteenweg tussen Daalstraat en Meerstraat
ERFTOEGANGSWEG >< DOORGANGSWEG
Sinds de invoering van het mobiliteitsplan Beigem, merk ik meer verkeer in de Beigemsesteenweg tussen Daalstraat en Meerstraat, ook zwaar vrachtverkeer, dat dit deel als doorgangsweg gebruikt. De leefbaarheid gaat erop achteruit, terwijl de bedoeling van het mobiliteitsplan net was om de leefbaarheid te verhogen door dit stuk als erftoegangsweg in te kleuren. De voorgestelde ontdubbeling van de verkeersrichting mist zijn doel : er kan nog steeds doorgaand verkeer van kruispunt Daalstraat tot aan de Kerselaar, en dus ook zwaar vrachtverkeer. Om alle doorgaand verkeer te weren in deze erftoegangsweg, is een knip de enige oplossing : ofwel t.h.v. de kerk, ofwel t.h.v. de aansluiting met Ten Doorn (om de “omrij-inspanning” van de bewoners te verdelen). Ter hoogte van de kerk, kan je hiermee een mooi dorpsplein creëren, om ons pittoresk dorp terug karakter te geven. Geen geld? Sla dan wat paaltjes ter hoogte van Ten Doorn, zoals ook in de Beukendreef, dat is de goedkoopste oplossing. Of anders ten minste (maar duurder) camera-controle om >3,5tonners te weren (anders gaan ze gewoon die van de Meerstraat omzeilen) en vaste traject-controle om 30km/u te handhaven. In heel Vlaanderen vindt men tegenwoordig structurele maatregelen, traject-controles en camera-controles om doorgaand verkeer te weren uit erftoegangswegen en om snelheid te handhaven. Het is de norm geworden. Na wat vloeken, geraakt iedereen eraan gewoon.
Thema 1: snelheid in de Beigemsesteenweg (kasseigedeelte)
Onderhoud van de baan
Ik denk dat als men de kasseien al eens deftig zou leggen en niet hier en daar overgieten met asfalt, je qua geluid al een stuk kan oplossen. Door de bocht die je moet nemen naar de Meerstraat kan je eigenlijk al niet echt snelheid maken. Toch? Ev. Kan je hier wel een versmalling in de weg maken of regelmatig eens controleren.