Skip to main content
home-page

Jullie bijdragen

Willekeurig
Populair
Recent

Jullie voorstellen

Delhaize Grimbergen
De weinige fietsenstallingen die er nu zijn voldoen niet om je fiets op een veilige manier te kunnen vastmaken tijdens het boodschappen doen.
Ariadne V.
0 0
lees meer

Jullie voorstellen

Plaats voor fietsen op nieuwe parkingzone ter hoogte van de Antwerpselaan
Als we het goed begrepen hebben, zou er een nieuwe parkeerzone voorzien worden op de antwepselaan, ter hoogte van het nieuwe woon-zorgcentrum. In plaats van enkel parkeerplaatsen te voorzien voor auto's zou het goed zijn om daar ook fietsparkeerplaatsen of zelfs fietsboxen voor buurtbewoners te voorzien.
Caroline V.
0 0
lees meer

Jullie voorstellen

Fietsstandplaats ter hoogte van de potaarde voor buurtbewoners, bezoekers en jongeren
De potaarde heeft nood aan fietsstandplaatsen voor jongeren die er langskomen met de fiets of voor iedereen die er wil komen wandelen.
Caroline V.
0 0
lees meer

Jullie voorstellen

Fietsboxen voor buurtbewoners ter hoogte van de toekomstige knip op de oude Mechelsestraat
Verschillende buurtbewoners van de Oude Mechelsestraat gebruiken regelmatig de fiets. Echter, de meeste huizen hier beschikken niet over een garage. Fietsboxen voor de buurtbewoners op of naast de voorziene knip aan het rondpunt op de oude Mechelsestraat zou dan ook ideaal zijn.
Caroline V.
0 0
lees meer

Jullie voorstellen

Ter hoogte van tramhalte 'Esplanade' maar dan op een veiligere plaats op grondgebied Grimbergen
Veel Grimbergenaren nemen doorheen de week de tram om te gaan werken in Brussel. Aan halte 'Esplanade' staan enkele, maar onvoldoende fietsnietjes. Bovendien zie je dat fietsen er vaak beschadigd of gestolen worden. Een extra, grotere en veiligere fietsstandplaats voor de Grimbergenaren die dagelijks voor het werk naar Brussel pendelen met de tram, zou heel erg handig zijn en is broodnodig!
Caroline V.
0 0
lees meer

Jullie voorstellen

Muziekacademie Strombeek
De huidige fietsenstalling voldoet niet om veilig je fiets bij het frame vast te maken terwijl je naar de academie (of bij uitbreiding naar de bib) gaat.
Ariadne V.
0 0
lees meer
Ontdek ze allemaal

Ontdek alle ingediende locaties op de kaart

Bedankt voor jullie feedback

24-10-2023

De gemeente werkte de voorbije maanden aan een fietsparkeerplan met als doel: veilig en comfortabel fietsparkeren. Om een volledig overzicht te bekomen van locaties waar er behoefte is aan een fietsenstalling, werd hier van 11 september t.e.m. 8 oktober een bevraging gelanceerd waarbij burgers locaties konden voorstellen en beoordelen. We ontvingen van jullie tal van voorstellen en bemerkingen, waarvoor dank, en hebben deze gebundeld om hiermee verder aan de slag te gaan. Er zal voor iedere weerhouden strategische locatie een type fietsparkeersysteem bepaald worden. In een volgende stap zal, op basis van dit fietsparkeerplan, een opdracht worden uitgeschreven voor het leveren en plaatsen van fietsenstallingen.  

Wat is volgens jullie een goede locatie voor een fietsenstalling?

31-08-2023

De gemeente Grimbergen is op zoek naar goede locaties voor fietsenstallingen. Als lokale overheid willen we inzetten op het veilig en comfortabel parkeren van fietsen op ons openbaar terrein. Om een goed onderbouwde lijst van mogelijke locaties te kunnen opmaken heeft de gemeente jullie ideeën nodig. Heb jij een locatie in gedachten? Daarnaast kan je ook op de ingediende locaties stemmen om op die manier aan te tonen dat je dit een goede locatie vindt.   

Meer nieuws & activiteiten

Fietsparkeren in Grimbergen

Samen geven we het fietsparkeren in onze gemeente vorm

Stem of geef zelf je voorstel in

Fietsparkeren

Samen geven we het fietsparkeren in Grimbergen vorm

Analyseren en bepalen wensbeeld

juni - juli 2023

Bepalen van locaties door gemeente

augustus - september 2023

Finaliseren fietsparkeerplan

november 2023