Skip to main content
home-page

Jullie bijdragen

Willekeurig
Populair
Recent

Jullie voorstellen

Speelbroek 38
Aan de drop-off zone van de lagere school De Regenboog komen mensen hun kinderen afzetten met de fiets, maar is er geen plaats om de fiets even te parkeren.
Ariadne V.
0 0
lees meer

Jullie voorstellen

Charleroyhoeve
Hier laten verschillende verenigingen hun activiteiten doorgaan en dit is tevens een startpunt van mooie wandelingen. De fietsenstalling die er nu staat (stond) voldoet niet, ook niet naar veiligheid toe, want er is geen inkijk vanop straat.
Ariadne V.
0 5
lees meer

Voorstellen van de gemeente

Liermolen, Tommenmolen en Charleroyhoeve
Aan deze drie locaties willen we telkens een fietsenstalling voorzien. Zo worden ze toegankelijker en nog aantrekkelijker om met de fiets te bezoeken.
0 0
lees meer

Voorstellen van de gemeente

Cultuurcentrum Strombeek
Het cultuurcentrum heeft op vandaag nog geen kwalitatieve fietsparkeervoorziening. Aangezien het een drukbezochte locatie is en er een duidelijke vraag is naar fietsparkeerplaatsen is een fietsenstalling een vereiste. Rond het cultuurcentrum liggen heel wat bestemmingen die veel bezoekers aantrekken zoals: het administratief centrum, de bibliotheek, OCMW, en vele handelaars. Om tegemoet te komen aan de fietsparkeervraag op deze locatie willen we investeren in een fietsenstalling met voldoende fietsparkeerplaatsen.
0 0
lees meer

Jullie voorstellen

Winkelstraat Wolvertem se steenweg in Grimbergen
Het fietspad ligt achter de geparkeerde auto’s, maar om de fiets bij de winkels te parkeren moet je langs de geparkeerde auto’s zien te komen. Vooral met de bakfiets is dat lastig+ je blokkeert de wandelaars die tussen de winkels en de auto’s wandelen. Voor de handelaren zou het beter zijn om een fiets parkeer plek te hebben ( en eventueel nog een zebra pad in het midden als je een gecentraliseerd parkeer plek er van maakt)
Amarins W.
0 3
lees meer

Voorstellen van de gemeente

Zwembad Pierebad
Aan het zwembad Pierebad staan enkele fietsbeugels. Helaas is de locatie van de fietsenstalling niet dicht bij de ingang en is ze niet overdekt. We bekijken om de fietsenstalling een betere plaats te geven en de capaciteit uit te breiden. Zo kunnen fietsers die naar het voetbalveld, skatepark, speelplein of petanqueclub gaan hun fiets op een veilige locatie stallen.
0 0
lees meer
Ontdek ze allemaal

Ontdek alle ingediende locaties op de kaart

Bedankt voor jullie feedback

24-10-2023

De gemeente werkte de voorbije maanden aan een fietsparkeerplan met als doel: veilig en comfortabel fietsparkeren. Om een volledig overzicht te bekomen van locaties waar er behoefte is aan een fietsenstalling, werd hier van 11 september t.e.m. 8 oktober een bevraging gelanceerd waarbij burgers locaties konden voorstellen en beoordelen. We ontvingen van jullie tal van voorstellen en bemerkingen, waarvoor dank, en hebben deze gebundeld om hiermee verder aan de slag te gaan. Er zal voor iedere weerhouden strategische locatie een type fietsparkeersysteem bepaald worden. In een volgende stap zal, op basis van dit fietsparkeerplan, een opdracht worden uitgeschreven voor het leveren en plaatsen van fietsenstallingen.  

Wat is volgens jullie een goede locatie voor een fietsenstalling?

31-08-2023

De gemeente Grimbergen is op zoek naar goede locaties voor fietsenstallingen. Als lokale overheid willen we inzetten op het veilig en comfortabel parkeren van fietsen op ons openbaar terrein. Om een goed onderbouwde lijst van mogelijke locaties te kunnen opmaken heeft de gemeente jullie ideeën nodig. Heb jij een locatie in gedachten? Daarnaast kan je ook op de ingediende locaties stemmen om op die manier aan te tonen dat je dit een goede locatie vindt.   

Meer nieuws & activiteiten

Fietsparkeren in Grimbergen

Samen geven we het fietsparkeren in onze gemeente vorm

Stem of geef zelf je voorstel in

Fietsparkeren

Samen geven we het fietsparkeren in Grimbergen vorm

Analyseren en bepalen wensbeeld

juni - juli 2023

Bepalen van locaties door gemeente

augustus - september 2023

Finaliseren fietsparkeerplan

november 2023