Skip to main content
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter

Groenadvies

De gemeente Grimbergen heeft deelgemeente Strombeek-Bever uitgekozen voor een vergroeningsproject. Dit is een project van Energiehuis 3Wpus in samenwerking met de gemeente Grimbergen en met steun van de provincie Vlaams-Brabant. Het project heeft de bedoeling om de woningen in de dorpskern van Strombeek te vergroenen. 

Ben je woonachtig in Strombeek? Dan kan je je inschrijven voor een vrijblijvend bezoek van de groenadviseur. Deze dienstverlening is exclusief voorzien voor inwoners van Strombeek-Bever en is volledig gratis.

Woon je niet in een van de geselecteerde straten maar wil je ook graag een geveltuintje aanleggen? De gemeente Grimbergen voorziet een premie voor alle inwoners van de gemeente. Meer informatie vind je hier

                       

Advies op maat van jouw woning

Na een bezoek van de groenadviseur krijg je een overzicht van alle maatregelen die jij voor jouw huis kan nemen. Bij dat advies is ook de volledige begeleiding van je project mogelijk: van de ontwerpselectie en het opvragen van offertes tot de opvolging van de werken. De kostprijs hiervan is volledig gratis.

Een pak groene voordelen voor de wijk

Met een groendak, een groene gevel en minder verharding maak je je woning in één klap mooier en klimaatvriendelijker. Vergroening houdt namelijk de hitte buiten en zorgt voor meer biodiversiteit in de buurt. Bovendien vormt het groen een buffer bij hevige regenbuien en zorgt het voor een tragere afvoer van het regenwater. 

Schrijf je in! 

Wil je je graag inschrijven voor een bezoek van de groenadviseur? Laat dan je gegevens achter via het volgend inschrijvingsformulier en dan neemt de groenadviseur contact met je op.

Inschrijvingsformulier

Lokaal Energie en klimaatpact

Het project groenadvies past binnen werf 1 "Laten we een boom opzetten (vergroening)" van het Lokaal Energie en Klimaatpact. Het Lokaal Energie en Klimaatpact werd door de gemeente Grimbergen in 2021 ondertekend. Met deze ondertekening engageert de gemeente zich om de nodige transitie in het energie- en klimaatbeleid waar te maken. Binnen dit pact zijn er streefdoelen opgenomen in vier werven. Zo zijn de streefdoelen in werf 1 als volgt:

Werf 1: Laten we een boom opzetten (vergroening)

  • Eén boom extra per Vlaming tegen 2030 (+6,6 miljoen bomen extra vanaf 2021 t.e.m. 2030)
  • 1/2de meter extra haag of geveltuinbeplanting per Vlaming tegen 2030 (+3.300 km extra vanaf 2021 t.e.m. 2030)
  • Eén extra natuurgroenperk per 1000 inwoners tegen 2030 (=6.600 perken van 10 m² vanaf 2021 t.e.m. 2030)

Het project groenadvies past dus mooi binnen deze werf 1 van het Lokaal Energie en Klimaatpact.

Meer info over het Lokaal Energie en Klimaatpact en de doelstellingen die Grimbergen wil realiseren vind je terug op de pagina van klimaatplan Grimbergen.

 

Deel op facebook
Deel op twitter