Skip to main content
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter

Groepsaankoop regenwatertonnen

Een bovengrondse regenwaterton installeren is eenvoudig en levert heel wat voordelen op. Het regenwater dat je op die manier opvangt, kan je bijvoorbeeld gebruiken om je auto of fiets te wassen. Of om de planten in je tuin water te geven. Zo verbruik je geen kostelijk drinkwater. Ook dorstige dieren zullen je dankbaar zijn.

Een regenwaterton heeft daarnaast een belangrijk bufferend vermogen. Bij een hevige regenbui stroomt het hemelwater in de ton, vooraleer het terechtkomt op de bodem of in de waterafvoer. Met een regenwaterton verklein je dus de kans op wateroverlast.

De voorbije lente organiseerde het gemeentebestuur samen met Klimaatpunt vzw en Haviland Intercommunale een groepsaankoop voor bovengrondse regenwatertonnen.

Hoe gingen we te werk?

Een werkgroep van enthousiaste burgers besliste mee aan welke voorwaarden de regenwatertonnen moesten voldoen en welke eisen aan de leverancier(s) werden gesteld. De groep kwam voor de eerste keer (digitaal) samen op 28 maart. Begin april werd de prijsvraag uitgestuurd naar verschillende leveranciers en werden offertes verzameld. De groep kwam voor de 2de keer samen op 4 mei om de leverancier aan te duiden. Het werd de firma 3BPlastics.

Het aanbod bestaat uit kleine, middelmatige en grote regenwatertonnen. De kleinste regentonnen hebben een volume van om en bij de 300 liter. De middelmatige tonnen hebben een opslaginhoud van ongeveer 600 liter. De grootste tonnen kunnen 1000 liter of meer opslaan.
Alle regenwatertonnen zijn van het kwaliteitsvolle merk Graf. Elke ton komt inclusief een messing aftapkraantje (met uitzondering van het basismodel 310 liter) en heeft 2 jaar garantie. Het volledige aanbod kan je hier bekijken.

Een regenwaterton besteld en betaald? Zodra geleverd door de firma, kan je ze afhalen in onze gemeentelijke loods OP AFSPRAAK tijdens de openingsuren. Je kan ze ook laten leveren én installeren door 3WPlus.

De eerste run van bestelde regenwatertonnen werd begin augustus geleverd. De tweede run wordt momenteel afgesloten en wordt verwacht geleverd te worden begin september. Daarna zullen er nog 3 runs volgen: midden oktober, eind november en midden januari. Je kan nog tot 15 december 2022 een regenwaterton bestellen via dit online formulier.  

Deel op facebook
Deel op twitter