Skip to main content
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter

Hoe zal de nieuwe bib eruit zien?

De gemeente werkt aan een nieuwe bibliotheek, die je vanaf 2024 kan bezoeken in de zijvleugel van het gemeentehuis in het centrum van Grimbergen. Het ontwerpbureau werkte al een deel van de plannen af. Zo krijgen we stilaan een idee van wat het zal worden.

De nieuwe bib van Grimbergen 2

Voor de bibliotheek voorzien zij een ruimte van 1.000 m², verdeeld over 2 verdiepingen. Het moet de ‘bibliotheek van de toekomst’ worden. Momenteel staat de invulling nog niet vast en we willen die zo vorm geven zodat zij voldoet aan jouw noden en wensen, en die van elke inwoner. Zij zal niet alleen plaats bieden aan boeken, tijdschriften en audiovisueel materiaal maar zal tevens een ontmoetingsplek worden waar jongeren en volwassenen rustig kunnen vertoeven, studeren, van gedachten wisselen met een kopje koffie, op de computer werken enz. …De bib wordt meer dan alleen maar boeken!

De nieuwe bib van Grimbergen binnen 1

De nieuwe bib van Grimbergen 1

De ontwerpers hebben gekozen voor een duurzaam gebouw, conform de huidige normen. Thermisch comfort, een goed isolerende gebouwschil en duurzame energieopwekkers vormen de leidraad. Zo zal er gekozen worden voor warmtepompen en zullen er 175 zonnepanelen op het dak gelegd worden. In de bibliotheek zal er vloerverwarming worden gelegd en het ganse gebouw is voorzien van klimaatplafonds, ondersteund met vraaggestuurde ventilatie. Zonnewering en voldoende daglicht zullen zorgen voor een aangenaam werkklimaat.

 

Wij vinden jouw mening belangrijk en hebben nog veel vragen voor jou. Moet de nieuwe bibliotheek een plaats worden waar men kan lezen met een koffie of thee, studeren, op de computer werken en waar men elkaar kan ontmoeten? Wat verwachten jongeren en wat verwachten de scholen? 

De enquête is afgelopen. Je kan wel nog alle ideeën bekijken op dit platform, of schrijf je in op de nieuwsbrief.

Knop ga naar alle ideeën

 

De nieuwe bib van GrimbergenDe nieuwe bib van Grimbergen binnen 2

 

Deel op facebook
Deel op twitter