home-page
Ontdek het thema

Andere suggesties

Oorzaak van lange filles tot op Beigemsestwg is meestal slechte problemen doorstroming Brusselsestwg of Vilvoordsestwg.

Hoe kan het beter volgens jou?

Vertraging openbaar vervoer en slechte doorstroming verkeer en vrachtwagens op nationale gewestwegen. 

Dit stond in het mobilteitsplan, waarom werd het nog niet opgelost? Er is geen schoolingang op Brusselsestwg. De extra zebrapaden en 30km/u waren tijdelijk voor werken in 't dorp die min of meer gedaan zijn. Waarom is dat nog niet verwijderd op Brusselsestwg. De Wolvertemsestwg en Vilvoordsestwg is nog erger door slecht afgestelde verkeerslichten die geen voorrang geven aan openbaar vervoer vrachtwagens. Deze filles met stoppen en optrekken aan te trage verkeerslichten voor zwaar vervoer op gewestwegen is vervuilend. 

 

Het stond in het mobiliteisplan als volgt: 'De doorstroming van de Vilvoordesteenweg en de Brusselsesteenweg is vooral tijdens de spitsmomenten beperkt ter hoogte van de verkeerslichten. Mogelijks moeten we hier bijkomende oplossingen onderzoeken."

 

Wanneer gaat men hier iets aan doen, die zijstraten met sluipverkeer van Viaduct Vilvoorde blijven voorrang geven is niet logisch en verstoord heel de regio. Op de Viaduct is het nu 50km/u, dat is dezelfde snelheid als op sommige parallel lopende gemeentewegen met minder kilometers voor doorgaand verkeer. Dit kan toch niet de bedoeling zijn!