Jullie bijdragen

Jullie ideeën

Borden C5 met ANPR camera's

Nu dat Noodbeekstraat, Biestraat, Van Akenstraat, Bruinborrebeekstraat, Stekelbaarstraat, S'Gravenmolenstraat en Roostbaan lievelingen straten voor sluipverkeer geworden zijn zou het goed zijn om daar borden type C5 (autos verboden), uitgeznnderd lokaal verkeer met ANPR camera's te plaatsen : 
- In de Van aken straat (aan de beide kanten)
- Aan de Noodbeekstraat (kruispunt met de Wolvertemsesteenweg)
-Aan de Roostbaan, Rooststraat, aan beide kanten.
Hoop hiermee dat deze straten terug veilig en woonbaar herworden.

francis v.
0 0
lees meer

Jullie ideeën

Combinatie van Maatregelen

Eerst en vooral de lokale bewoners (Roostbaan/'s Gravenmolenstraat maar ook Van Akenstraat, Noodbeekstraat, Stekelbaarsstraat) niet "straffen" voor het gedrag van anderen.
Het probleem moet al in Meise aangepakt worden ; hopelijk helpt de pas aangekondigde herziening van het immobiliteitsplan.

Verder selectieve toegang voor de buurtbewoners met "slimme camera's", terug toegang geven tot de A12 in Meise, snelheidsbeperkingen, .... maar ook controle door de politie.

Ten slotte nog een suggestie voor een veiligere toegang tot de Wolvertemsesteenweg vanuit de Van Akenstraat en de Noodbeekstraat : spiegels plaatsen want het is moeilijk en dikwijls gevaarlijk om richting Wolvertem af te draaien.

 

Luc H

Luc H.
0 0
lees meer

Ideeën van de gemeente

Behoud van de huidige situatie

Er worden geen wijzigingen aangebracht.

0 0
lees meer

Jullie ideeën

Liever betere doorstroming.

Geen knip aub. Liever 50km/u en straat verbeteren voor betere doorstroming. Rondrijden via kruispunt Beigemsestwg/Wolvertemsestwg honderd openbaar vervoer op Wolvertemsestwg. 

Belinda D.
0 0
lees meer

Jullie ideeën

Verkeersborden C3 + Uitgezonderd plaatselijk verkeer 

De overlast is gestart sinds het nieuwe mobiliteitsplan in Strombeek en wordt veroorzaakt door verkeer komende uit de achterliggende gemeenten Wolvertem, Merchtem, ... en die met behulp van Waze de snelste weg zoeken richting de Ring. Een oplossing is aan het begin van de Keizerinlaan, Fernand Lehmanlaan, d'Hoogvorstlaan, Bruinborrelaan en Sint-Annastraat (allen gelegen in Meise) een verkeersbord C3 (verboden toegang) + Uitgezonderd plaatselijk verkeer te plaatsen. Normaal gezien wordt deze beperking overgenomen door Waze en andere navigatiesystemen, waardoor deze route niet meer zal voorgesteld worden. In de beginfase kan dit met enkele controles gehandhaafd worden, waarna de overlast snel zou moeten verdwijnen. Ik ben gekant tegen een harde knip (paaltjes). Dit zou de bewoners van de wijken De Nekker, De Potaarde en Molenkouter de meest logische weg naar school, boodschappen en werk in Grimbergen ontzeggen, dewelke ze al heel hun leven gebruiken en waarmee er nooit geklaagd werd over overlast. Hopelijk wordt dit voorstel in overweging genomen.

Karel H.
0 4
lees meer

Jullie ideeën

Vertragen.

Alles behalven harde knip en traktor buld.

Liever max. snelheid tot 30 km/h verminderen. Ik heb dit al 2 maanden geleden gevraagd in "Grimbergen denk mee" voor Roostbaan, Rooststraat, Noodbeekstraat, Biestraat, Van Akenstraat, Bruinborrebeekstraat, Stekelbaarstraat, S'Gravenmolenstraat.  Roostbaan

En in geval van eenrichtingverkeer keuze, liefst richting Grimbergen naar Meise, kwestie van de Wolvertemsesteenweg niet moeten oversteken als wij naar Meise/Wolvertem willen gaan.

En op Roostbaan (deel Grimbergen), zeker fietsinfrastruktuur verbeteren (nul voor het ogenblik). 

Allez Meise / Grimbergen, doet u best.

Guy M.
0 0
lees meer
Ontdek ze allemaal