home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter

Ontdek de bijdragen op de kaart

Deelwagenstandje op lentemarkt: vergoeding instapkosten Cambio

19-04-2024

Ben je van Grimbergen en twijfel je al een tijdje om een deelwagen te gebruiken? Of ben je gewoon nieuwsgierig? Grijp dan nu je kans!

Op 'Goesting' in 'Lentemarkt' is een standje over deelwagens aanwezig. Met al je vragen over deelwagens kun je daar terecht. Vertel waar je liefst nog een deelwagen ziet, ontdek of er een autodeler in jou zit, kom te weten hoe de ontlening van zo'n cambiowagen nu precies werkt, of maak gewoon een babbel.

Als kers op de taart kan je kosteloos instappen bij autodeelbedrijf Cambio. De gemeente vergoedt de instapkosten vanaf 28 april tot en met 5 mei voor 20 inwoners.

Hoe, waar, wanneer?

'Goesting' in 'Lentemarkt' Het deelwagenstandje staat aan de hoek van het voetbalveld, schuin tegenover de kantine Zondag 28 april van 10u tot 18u Kom langs aan het standje, schrijf je ter plekke in of gebruik de kortingscode thuis tot en met zondag 5 mei Als je ter plekke inschrijft, neem je je ID en rijbewijs mee

Waarom autodelen?

Een privéwagen staat tot 23 uur per dag stil. Een deelwagen kan wel drie tot tien privéwagens vervangen.  Wat zijn de voordelen voor jou als autodeler? Altijd parkeerplaats Goed voor jouw portemonnee: belastingen, verzekeringen, onderhoud, autokeuring, herstelling, … Een gemiddeld Vlaams gezin betaalt jaarlijks tussen de €6.000 en €7.000 voor een wagen. Met autodelen betaal je alleen het effectieve gebruik van een wagen, waardoor je een heleboel geld bespaart. Ontzorging: belastingen, verzekeringen, onderhoud, autokeuring, herstelling, … Niet meer jouw zorgen. Meer tijd en energie voor andere zaken! Minder auto's? Dat is...

... minder ontginning van grondstoffen en bijhorende druk op het milieu

... minder CO2 uitstoot. Als we de planeet leefbaar willen houden, moet de CO2-uitstoot tegen 2030 met 55% dalen. 

... minder parkeerdruk

... meer ruimte voor groen, speeltuinen, pleintjes, ontmoeting ...

... minder fijn stof, dus meer frisse lucht

Meer nieuws & activiteiten

Deelwagen in Grimbergen

Samen zorgen we voor meer deelwagens in de gemeente

Geef je voorstel in