Skip to main content
home-page
Deel op facebook
home-page
Deel op facebook
Ontdek het thema

Waar is jouw knelpunt?

Kerkstraat, 240

Waren meerdere woningen/percelen in de omgeving betrokken?

Ja

Zo ja, welke adressen?

Kerkstraat onder water vanaf kruispunt met Warandestraat tot Sas. Meerdere woningen met water in huis en/of kelder, vooral bij feestzaal Eldorado en omliggende woningen.

Hoe vaak had u wateroverlast de voorbije 10 jaar?

1-3

In welk(e) jaar/jaren deed de wateroverlast zich voor?

2021 en vermoedelijk ergens in 2012

Specifieer maand/dag indien mogelijk:

15 juli 2021, kort na de middag.

Duid aan op welke plek de wateroverlast zich voordeed:

Kelderniveau, Wateroverlast in een woning / gebouw, Water op de straat

Beschrijf hieronder de wateroverlast

Het stijgende water kwam tot op 1 meter van de keldergaten, en sijpelde binnen doorheen de bakstenen fundamenten., waardoor er uiteindelijk enkele centimeters water stond in de kelder. Gelukkig kwam het water niet 5 cm hoger, want desgevallend zou het water gewoon binnengestroomd zijn als bij een waterval (zoals het geval was in andere woningen), en zou de elektriciteitskast stante pede onder water hebben gestaan, Gelukkig zakte het water op straat weer na een uurtje. Deze keer kwamen we weg met de schrik, en bleef de kelder nog maandenlang nat. Maar ALS de waterinsijpeling langer had geduurd, of ALS het water slechts 5 cm hoger had gestaan, dan zouden we echt in de miserie hebben gezeten.; in dat geval zou de kelder vol water hebben gestaan, met de elektriciteitskast, en bij een nog iets hoger niveau had er water in de mazouttank kunnen lopen. Onze auto's hebben we net op tijd iets hoger kunnen parkeren, anders hadden die wsl schade. Wie vergoedt ons desgevallend die waterschade ?

Indien u over fotomateriaal beschikt of andere nuttige info die ons kan helpen om de waterproblematiek beter te onderzoeken, dan mag u deze bijvoegen

Vanwaar komt het water dat voor overlast zorgt

Riolering

Heeft u zelf al maatregelen genomen om de wateroverlast aan te pakken / in te perken?

Nee

Zo ja, beschrijf de genomen maatregelen:

Wat kunnen we doen? Wij verwachten van de gemeente een riolering die alle water kan slikken, zeker voor een straat die zo dicht bij het kanaal ligt.