Skip to main content
home-page
Ga terug naar het overzicht van nieuwsitems

Autodelen nu ook in Strombeek-Bever

De gemeente Grimbergen zet verder in op autodelen en kondigt de komst van twee elektrische deelwagens van Cambio aan op het Sint-Amandsplein en bij sporthal Soens in Strombeek-Bever.

"Het delen van een wagen heeft vele voordelen. Het is niet alleen goedkoper dan het bezitten van een eigen wagen wanneer je weinig kilometers rijdt, maar het is ook goed voor het milieu. Autodelen zorgt namelijk voor 30% minder auto's en 20% minder autokilometers, wat leidt tot minder CO2-uitstoot, fijnstof en stikstof. Bovendien kozen we voor deelwagens die volledig elektrisch zijn, wat ze milieuvriendelijker maakt dan benzine- of dieselauto's", aldus Chantal Lauwers, schepen van leefmilieu.

"Sinds eind 2021 kunnen Grimbergenaren al gebruik maken van twee elektrische Cambio deelwagens op het pleintje aan de Onze-Lieve-Vrouwstraat en op parking Ter Wilgen. En vanaf nu kunnen inwoners van Strombeek-Bever ook profiteren van twee nieuwe elektrische deelwagens. Deze zijn te vinden op het Sint-Amandsplein en bij sporthal Soens. Hierdoor hebben de inwoners van Strombeek-Bever gemakkelijker toegang tot deelwagens en kunnen de deelwagens ook door het personeel van de bibliotheek en het Sociaal Huis gebruikt worden", voegt Philip Roosen, schepen van mobiliteit, toe.

Als Cambio-gebruiker kan je de elektrische wagens eenvoudig reserveren via de Cambio App. Reserveren is 24/7 mogelijk en de wagens kunnen zowel voor korte als langere periodes worden geleend (van een uur tot een dag, week of langer). Gebruikers betalen een beperkt maandelijks abonnement en in functie van hun gebruik (tijd en kilometers). Meer informatie over de verschillende Cambio-abonnementen is te vinden op de website van Cambio.

Om de instap van de deelwagens te stimuleren betaal je tot en met 31 augustus 2023 als inwoner van Grimbergen geen instapkosten bij Cambio. Gebruik de code 'strombevdeelt2023' bij de inschrijving en krijg een gratis instap ter waarde van € 35.

Daarnaast wordt er ook een informatiesessie georganiseerd op dinsdagavond 19 september om 20 uur in zaal Hemmerrechts in het cultureel centrum van Strombeek (Gemeenteplein 1), waar alle aspecten van het Cambio autodeelprogramma uitgelegd worden. Deelname is gratis en inschrijven kan via de volgende link: https://nl.surveymonkey.com/r/LY9CJKN .

Voor meer informatie over Cambio autodelen in Grimbergen kun je terecht op de website https://www.grimbergen.be/autodelen .

Deel op facebook Deel op twitter