Het verhaal van België (z)onder water (lezing)

Ga naar je keuken en draai je kraan open en weer toe. Het water dat je net zag was twee seconden van jou voordat het weer wegstroomde. Twee seconden. Maar wat weet je over dat water? Waar komt het vandaan en waar gaat het naartoe? En hoe lang zal het nog uit de kraan blijven stromen?

In Weg van water gaan Toon Verlinden en Marjolein Vanoppen op reis door België om die vragen te beantwoorden. We gaan op pad met duikers die in riolen zwemmen en met landbouwers die de laatste druppels water uit mest persen. We reizen naar Mars, graven een zandkasteel in Oostende en gaan eten in Kuurne. En we ontdekken hoe het steeds extremere klimaat ons watersysteem bont en blauw slaat.

Anderhalf uur lang duiken we onder in de Belgische waterwereld. Hoe gaan we in ons land om met de droogte? Waar komt ons water vandaan en hoe lang zal het nog uit de kraan blijven stromen? Moeten we ons zorgen maken

Auteurs Toon Verlinden (wetenschapsjournalist) en Marjolein Vanoppen (Bio-ingenieur UGent) beloven: je kijkt nooit meer op dezelfde manier naar dat glas water.

Organisatie: Open Milieuraad Grimbergen

Wanneer? Maandag 12 december 2022 om 20 u.

Waar? Cultuurcentrum Strombeek - Gemeenteplein 1 - 1853 Strombeek-Bever

Inschrijven (gratis) via deze link.