Duurzaam bouwen - Mobiel Energiehuis

Alle inwoners kunnen in dit mobiel loket gratis terecht met al hun vragen over duurzaam wonen, bouwen en verbouwen. Het Mobiel Energiehuis zal dit jaar aanwezig zijn in Grimbergen van 13 juni tot 24 juni 2022 op de parking Ter Wilgen. 

Je kan er op volgende dagen en uren terecht:
    - Dinsdag: 16u tot 19u
    - Woensdag: 12u tot 16u
    - Vrijdag: 13u30 tot 16u30

Voor 50 euro kan u een energieaudit aanvragen. Voor personen die tot de beschermde doelgroep behoren kost dit 25 euro. Bij een energieaudit onderzoekt een energiedeskundige de hele woning om na te gaan waar het energiezuiniger kan. Deze grondige screening van de woning resulteert in een vlot leesbaar rapport met een overzicht en stappenplan van mogelijk te nemen maatregelen, de te verwachten kostprijs ervan en de terugverdientijd.

Voor wie concrete plannen heeft om energierenovaties uit te voeren door te BENOveren ('beter renoveren') is er het BENOvatietraject. Hierbij biedt de BENOvatiecoach verdere begeleiding bij de renovatie, onder meer door het zoeken van aannemers, het aanvragen en vergelijken van offertes, het aanvragen van premies, .... De prijs van dit traject zit vervat in de prijs van de energieaudit.

Je kan de energiedeskundige van het Mobiel Energiehuis het hele jaar door contacteren via benoveren@3wplus.be.