Skip to main content
home-page

Autodelen nu ook in Strombeek-Bever

03-08-2023

De gemeente Grimbergen zet verder in op autodelen en kondigt de komst van twee elektrische deelwagens van Cambio aan op het Sint-Amandsplein en bij sporthal Soens in Strombeek-Bever. "Het delen van een wagen heeft vele voordelen. Het is niet alleen goedkoper dan het bezitten van een eigen wagen wanneer je weinig kilometers rijdt, maar het is ook goed voor het milieu. Autodelen zorgt namelijk voor 30% minder auto's en 20% minder autokilometers, wat leidt tot minder CO2-uitstoot, fijnstof en stikstof. Bovendien kozen we voor deelwagens die volledig elektrisch zijn, wat ze milieuvriendelijker maakt dan benzine- of dieselauto's", aldus Chantal Lauwers, schepen van leefmilieu. "Sinds eind 2021 kunnen Grimbergenaren al gebruik maken van twee elektrische Cambio deelwagens op het pleintje aan de Onze-Lieve-Vrouwstraat en op parking Ter Wilgen. En vanaf nu kunnen inwoners van Strombeek-Bever ook profiteren van twee nieuwe elektrische deelwagens. Deze zijn te vinden op het Sint-Amandsplein en bij sporthal Soens. Hierdoor hebben de inwoners van Strombeek-Bever gemakkelijker toegang tot deelwagens en kunnen de deelwagens ook door het personeel van de bibliotheek en het Sociaal Huis gebruikt worden", voegt Philip Roosen, schepen van mobiliteit, toe. Als Cambio-gebruiker kan je de elektrische wagens eenvoudig reserveren via de Cambio App. Reserveren is 24/7 mogelijk en de wagens kunnen zowel voor korte als langere periodes worden geleend (van een uur tot een dag, week of langer). Gebruikers betalen een beperkt maandelijks abonnement en in functie van hun gebruik (tijd en kilometers). Meer informatie over de verschillende Cambio-abonnementen is te vinden op de website van Cambio. Om de instap van de deelwagens te stimuleren betaal je tot en met 31 augustus 2023 als inwoner van Grimbergen geen instapkosten bij Cambio. Gebruik de code 'strombevdeelt2023' bij de inschrijving en krijg een gratis instap ter waarde van € 35. Daarnaast wordt er ook een informatiesessie georganiseerd op dinsdagavond 19 september om 20 uur in zaal Hemmerrechts in het cultureel centrum van Strombeek (Gemeenteplein 1), waar alle aspecten van het Cambio autodeelprogramma uitgelegd worden. Deelname is gratis en inschrijven kan via de volgende link: https://nl.surveymonkey.com/r/LY9CJKN . Voor meer informatie over Cambio autodelen in Grimbergen kun je terecht op de website https://www.grimbergen.be/autodelen .

Wipt Grimbergen de meeste tegels?

12-06-2023

Van 21 maart t.e.m. 31 oktober 2023 is Vlaanderen in de ban van het Vlaams Kampioenschap (VK) Tegelwippen. Het VK Tegelwippen wordt voor de eerste keer georganiseerd door de Vlaamse overheid en is geïnspireerd op het gelijknamige Nederlandse kampioenschap. In het VK Tegelwippen nemen steden en gemeenten de drilboor tegen elkaar op in een ludieke onthardingswedstrijd, om zo de grootste TPI-score (gewipte Tegels Per Inwoner) van Vlaanderen te behalen. Iedereen kan meedoen door tegels uit te breken in zijn voor-, achter- of geveltuin. Onze gemeente gaat alvast de uitdaging aan, maar heeft daar jullie hulp bij nodig! Bekijk hoe jij je eigen voortuin, terras … kan ontharden en geef je aantal gewipte tegels door op www.vk-tegelwippen.be Deze projecten stimuleren de campagne: Subsidie geveltuintjes: www.grimbergen.be/geveltuintje  #STROMBEEKVERGROENT: https://grimbergendenktmee.be/strombeekvergroent 

Repair Café

07-06-2023

Wat is een Repair Café 'Grimbergen?  Een bijeenkomst momenteel ongeveer om de 1 à 2 maanden, behalve in juli en augustus, waar mensen hun spullen gratis kunnen laten herstellen. Het is een kleine bijdrage tegen de overconsumptie van apparaten die het 'te vlug' laten afweten en handenvol geld kosten bij officiële herstellers en/of er niet echt de moeite voor doen.  Reparatiemateriaal en knowhow zijn zo goed mogelijk vertegenwoordigd. U brengt het te herstellen voorwerp mee. Terwijl u een hapje of een drankje nuttigt, doen de reparateurs er alles aan om uw spullen opnieuw te laten functioneren of op zijn minst bij te staan met advies.  Dit alles is gratis, behalve het eventueel aan te kopen onderdeel voor een herstelling. En als u het echt nodig acht, mag u altijd een kleine bijdrage achterlaten ;-).  Het volgende Repair Café gaat door op Zaterdag 02/12/2023 + Kids. Charleroyhoeve (ism KWB) Grimbergen,  Lierbaan 16, 1850 Grimbergen Tijdens dit Repair Café zorgt Boomerang vzw voor een kidsproof versie! Kinderen leren tijdens Repair Café Kids zelf hun spullen te herstellen (knuffels, telegeleid speelgoed, boeken, te verlijmen speelgoed, ....). Ze leren er echte reparateurvaardigheden, uiteraard met begeleiding. Per editie komt een ander thema aan bod.  Deelname is gratis. Inschrijving is wel nodig en kan via volgende link:  repair café kids Organisatie: Boomerang vzw, i.s.m. Repair Café Grimbergen en CC Strombeek. 

Meer nieuws & activiteiten

Samen voor een beter klimaat

Benieuwd wat u allemaal kan doen om uw steentje bij te dragen aan het klimaat?

Ontdek alle acties die u kan nemen

Klimaatplan Grimbergen

De campagne geeft burgers de kans om op de hoogte te blijven en mee na te denken

Participatief traject

najaar 2020 tot voorjaar 2021

Ontwerp klimaatplan

Zomer 2021

Goedkeuring klimaatplan

Najaar 2021

Uitvoering acties

2021-2030