Skip to main content
home-page

Infomoment

27-02-2023

Op zaterdag 11 maart 2023 om 10u30 organiseert gemeente Grimbergen een infomoment over het eerste schetsontwerp voor een nieuw buurtparkje in Borrekensveld. We ontdekken het plan a.d.h.v. een rondleiding op het terrein zelf. Nadien kan iedereen zijn feedback ter plaatse doorgeven via een invullijst of op het online participatieplatform.   Wat: rondleiding a.d.h.v. eerste schetsontwerp Wanneer: zaterdag 11 maart 2023 om 10u30 Waar: aan ingang ondergrondse parking Borrekensveld  

Geef je mening over het ontwerpplan

17-02-2023

Na het verwijderen van de containerklassen ontstond het idee om het graspleintje in Borrekensveld heraan te leggen. Op basis van een buurtbevraging werden door studenten van HoGent, opleiding landschaps- en tuinarchitectuur, ontwerpplannen opgemaakt. Uit de verschillende voorstellen werd het plan dat het meeste beantwoordde aan de behoeften gekozen om verder uit te werken. Het gaat om een ideaal ontwerp (o.b.v. het werk van student Steffen Mertens), dat nog geen rekening houdt met de uitvoerbaarheid en betaalbaarheid. We willen nu graag jullie mening over dit plan. Wat vind je goed? Wat hoeft niet? Wat ontbreekt nog? De publieke raadpleging loopt t.e.m. 26 maart 2023. We organiseren op zaterdag 11 maart 2023 om 10u30 ook een infomoment in Borrekensveld. Met de feedback zullen we een definitief ontwerp met haalbaar budget en uitvoerbare timing opmaken.

Grimbergen haalt subsidie buurtparkje Borrekensveld binnen

14-02-2023

In de zomer van 2022 diende het gemeentebestuur een subsidieaanvraag in om de omgeving in Borrekensveld heraan te leggen.  De projectoproep Natuur in je Buurt wil projecten ondersteunen die, door middel van natuurontwikkeling of door de aanleg van natuurelementen, zowel tegemoetkomen aan een duidelijke maatschappelijke nood, als bijdragen aan een robuuste en veerkrachtige Vlaamse natuur zodat onze biodiversiteit ondersteund wordt. Er werden uiteindelijk 24 vernieuwende projecten geselecteerd over heel Vlaanderen, die in totaal iets minder dan 1,5 miljoen euro financiële steun krijgen van Natuur en Bos van de Vlaamse overheid. Grimbergen verkreeg voor het project "Borrekensveld: groene speel- en ontmoetingsplek" een subsidie van € 100.000. Met deze ondersteuning maken we er ongetwijfeld iets moois van!

Meer nieuws & activiteiten

Wat vind je ervan?

Is dit ook jouw droomplan? Wat vind je goed? Wat hoeft niet? We organiseren een publieke raadpleging t.e.m. 26 maart 2023.

Geef je mening

Graag houden we je op de hoogte van de planning van dit parkje

Inspraak

t.e.m. 26 maart 2023

Definitief ontwerp

april 2023

Overheidsopdracht en omgevingsvergunning

Mei-december 2023

Start werken

december 2023